• Balans vitaminer för hund och häst
Frakt från 59kr, fritt över 2.000kr / Snabb leverans


Om balans vitaminer

Våra vitamintillskott har en unik sammansättning och hög koncentration!

Mängderna kompletterar bristande vitamininnehåll i hundar och hästars foder och de är i pulverform. Våra produkter är godkända av Jordbruksverket och har funnits på den svenska marknaden i över 30 år. Genom åren har vitaminerna hjälpt 1000-tals hundar och hästar till ett friskt och välmående liv.
Vitamintillskott för hund

Balans hundvitaminer kompletterar bristande vitamininnehåll i hundars foder och de innehåller vitaminerna; A, C, E och Biotin och är väldigt drygt, t ex en burk på 150g räcker till en hund på 15kg i 8 månader. Rekommenderas speciellt vid hud- och pälsproblem, allergi, pigmentering samt till arbetande hundar. Säkerställer hundens behov av vitaminer, vilket minskar risken för olika sjukdomar, t ex hud, päls, mag, klo, tand, led och muskelproblem samt infektioner.
Köp Balans hundvitaminer


Köp Balans hästvitaminer

Vitamintillskott för häst

Balans hästvitaminer har en unik sammansättning och hög koncentration av vitaminerna; A, C, E och Biotin och är väldigt drygt t ex en burk på 500g räcker till en häst (500kg) i 5 månader. Mängderna kompletterar bristande vitamininnehåll i hästars foder och är också lämpligt för högpresterande hästar. Vitaminerna stärker hästens immunförsvar vilket minskar risken för skador, att hästen faller ur och tappar hull/muskler och får dåligt kvalitet på pälsen vid pälssättning.

Vitaminernas funktion

A-vitamin

Är väsentligt för normal funktion av hud och slemhinnor, minskar risk för våteksem (hund), ökad motståndskraft mot infektioner och parasitangrepp. Behövs för normal tillväxt, fruktsamhet och synfunktion. Brist hos häst kan orsaka uttorkning av hovar.

C-vitamin

Behövs förbildning och underhåll av stödfibrer (kollagen) i senor, ligament, ledbrosk och benvävnad (brist tros kunna bidraga till uppkomst av artrit och osteochondros). Motverkar infektioner och befrämjar upptaget av järn.

E-vitamin

Skyddar muskelceller, röda blodkroppar och fleromättade fettsyror (brist kan ge muskelproblem, anemi och orsaka torr hud och pälsavfall). Höjer immunförsvaret och prestationsförmågan.

Biotin

Har en gynnsam inverkan på hud och päls (forskning har visat att många hudproblem försvinner vid tillskott). Hos häst har det en gynnsam inverkan på hornkvaliteten.

B1 - Tiamin

Är nödvändig vid nedbrytning av kolhydrater till glukos (bränsle till muskulaturen). B1 behövs för normal muskelfunktion. Vissa hästar tycks ha ett ökat behov och brist kan orsaka diverse problem som t ex korsförlamning, muskelsvaghet, viktminskning. Glada kunder


"Runda, blanka hästar i 25 år! Lätt att utfodra då dosen är liten. Vill tro att våra hästar behåller hälsan mycket tack vare Balans ACE-Vitaminer och Biotin!"

Josefin - Bogesunds Gård och Ridskola, Vaxholm


"Perfekta klor på hunden och glansiga/välmående hästar!"
Bra support vid frågor, snabb leverans. Hundens klor gick från katastrof till perfekt på en burk vitamin. Hästarna ser glansiga och välmående ut på sina vitaminer. Rekommenderas helt klart!"

Anna Wall, Åseda