• Balans vitaminer för hund och häst
Frakt från 59kr, fritt över 2.000kr / Snabb leverans

Vanliga frågor

Undrar du över vilken av Balans produkterna som är bäst för din häst? Eller kanske du funderar över vilka skillnaderna är mellan de olika produkterna? Du kanske har en hund som har problem med klåda och har frågor om det? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring våra produkter och hur du beställer hos oss. Du kan alltid vända dig till oss ifall du önskar mer information om produkterna, om du behöver hjälp med att välja rätt produkt eller om du undrar över din beställning. Vi hjälper gärna till.



Betalningssätt
Du kan betala mot faktura eller Swish. Ingen extra avgift tas ut för köp med faktura. För att handla hos oss behöver du fyllt 18 år.

Reklamationer
Kontakta Ekipage Balans på [email protected] för att anmäla din reklamation. Referera till ditt ordernummer när du kontaktar oss.

Frakt & Leverans
Leverans sker med DHL, PostNord eller DBSchenker via deras utlämningsställen eller som Varubrev direkt hem till brevlådan. Beställningar skickas normalt dagen efter de görs. Normalt tar det 1-4 vardagar tills varorna finns för uthämtnings.

Ångerrätt
Du som är privatperson har alltid full ångerrätt inom 14 dagar efter att du har mottagit varorna. Ångerrätten gäller ej för återförsäljare och andra företag.


Frågor om produkterna

Min hästs hovar är spröda och spricker. Den mår bra för övrigt. Vad föreslår ni att jag ska göra?

Svar: Det kan vara idé att prata med din hovslagare för att se om det går att sätta sömmarna lite högre upp och om han/hon anser att hästen har dålig hovkvalitet, dvs svårt att sätta sömmarna. Förslagsvis kan ni sätta in grundvitaminerna, ACE-Vitaminer och Biotin för att se om hovarna blir bättre då A-Vitaminer är gynnsam för torra hovar. Men bäst är att även lägga till extra Biotin för att säkerställa att hästen får mer Biotin än vad som finns i grundburken då den även har sprickor.


Min hund är lite tunn och har svårt att gå upp i vikt. Kan vitaminer hjälpa honom? Den är kollad av veterinär och inget fel har upptäckts.

Svar: Tunna hundar ökar oftast i vikt när fodret kompletteras på ett riktigt sätt med mineraler, spårämnen och vitaminer. Aptiten blir bättre och foderutnyttjandet ökar. 

  • Komplettering av torrfoder: ACE Vitaminer och Biotin + lite vegetabilisk olja.
  • Komplettering av hemlagad mat: Kafomavit eller motsvarande (ska innehålla kalk, spårämnen och lite vitaminer) + ACE-Vitaminer och Biotin .+ lite vegetabilisk olja

Min hund används vid jakt och har inte alltid rätt ork, hur kan jag hjälpa den med orken?

Svar: Hundar som arbetar mycket och hårt gör av med mycket av sina resurser och behöver påfyllning precis som idrottare. I studier gjorda på arbetande hundar så ser man att det startar en process i kroppen som kallas för ”oxidativ stress”. Oxidativ stress är beteckningen på vad som sker i kroppen om antioxidanter bl a C och E-Vitaminer, inte klarar av att oskadliggöra fria radikaler (förstör celler) som bildas i samband med ämnesomsättningen. Tillför man rätt mängd av antioxidanter förhindrar man de fria radikalerna att angripa de friska cellerna. Tillsätt gärna ACE-Vitaminer och Biotin eller motsvarande vitaminer.


Vill köpa en burk ACE-vitaminer. Jag antar att hästen ska fortsätta med sina vanliga mineralpellets? Krafft miner original. Det är tänkt till en 13-årig D-ponny ridponnymodell som tävlas i dressyr. Förra året gick han ner sig enormt i vårfällning,  pälssättning och i år är han dessutom klippt och har nu fått många skav, ser ut som en grå raggsocka - långa täckhår med dålig kvalitet. Frisk för övrigt, fina tänder och maskfri. Visst kan han vara en kandidat för dessa vitaminer?

Svar: Ja, det är riktigt att hans ska fortsätta att äta mineraler. Hästens grundbehov är ett hygieniskt grovfoder, salt, mineraler (helst svenskproducerat då de är anpassade efter svenska marker) och utöver det vitaminer. Han är absolut en kandidat för ACE-Vitaminerna och Biotin då hans kropp signalerar att det är brister genom att sätta långa täckhår med dålig kvalitet. En del sådana hår kan se ut lite som grishår. Att han får skav är också ett tecken på dålig pälskvalitet. Då dom får rätt balans av vitaminer behöver dom varken få dålig kvalitet på pälsen eller skav.


Jag har en häst som haft en infektionsbild och varit hängig i sommar, men är nu mycket piggare och sätts igång. Vi har tagit blodprov med lågt värde av vita blodkroppar. Har du något tips för vitaminer eller tillskott?

Svar: Om infektionen har orsakat det låga värdet av vita blodkroppar kan det indikera att immunförsvaret är försvagat. Generellt sett är det bra att ge hästarna rätt mängd av tillskott av mineraler och vitaminer för att bygga upp dess immunförsvar. Om du inte redan ger mineraler så föreslår jag att du ger ett svensk producerat då det är anpassat efter våra marker. Utöver det skulle jag ge Balans ACE-Vitaminer med Biotin och en kur med extra vitamin C. Det kommer hjälpa hästens kropp att utveckla ett bättre immunförsvar.